Delarkiv
Velg et delarkiv for å bla i samlingene
NINA
Policydokumenter, andre administrative bidrag
Inneholder publikasjoner som ikke inngår i de øvrige seriene i NINA.
Kapitler, antologier og rapporter
En rapportserie som utgis i samarbeid mellom NINA i Norge, Naturhistoriske riksmuseet i Sverige og Metsähallitus i Finnland
Med denne serien ønsker norske Rovdata og svenske Viltcenter å vise status for store rovdyr i Skandianvia.
Inneholder rapporter i eksterne rapportserier, eller enkeltstående rapporter utgitt av andre institusjoner eller grupper.
Ferskvannsbloggen på forskning.no lages av en gruppe biologer som har innsjøer, elver og bekker som arbeidsplass. Det er en spennende verden som kanskje fremstår litt ukjent for de fleste. Her lever planter, dyr og sopp om hverandre – ikke ulikt det vi ser på land, men under andre naturgitte forhold. Målet er å øke kunnskapen og interessen for ferskvannsøkosystemer. Her presenteres utdrag fra prosjekter, grunnleggende naturhistorie og smått og stort fra forskningens verden.
Vitenskapelig råd for lakseforvaltning sin rapportserie for metodebeskrivelser.
Trykt serie utgitt fra 1995 til 2004.
NINA Fakta-ark gir populariserte sammendrag av publikasjoner fra NINA
Tilbakemeldinger til oppdragsgiver underveis i prosjektet. Er enklere i formen enn de øvrige NINA-seriene.
Serie utgitt fra 1989 til 2005.
Trykt serie utgitt fra 1996 til 2004.
NINAs vanligste rapporteringsform til oppdragsgiver etter gjennomført forsknings-, overvåkings- eller utredningsarbeid.
Heftene utarbeides etter behov og serien favner svært vidt; fra systematiske bestemmelsesnøkler til informasjon om viktige problemstillinger i samfunnet.
En blogg av NINA-forskere på forskning.no.
Populærvitenskapelige og faglige artikler av forskere ved Norsk institutt for naturforskning (NINA)
Vitenskapelig råd for lakseforvaltning sin egen rapportserie, som beskriver status og utvikling for bestanden av villaks.
Rapporter fra det uavhengige organet The Tana Monitoring and Research Group (MRG).
På Rovdyrbloggen på forskning.no (https://blogg.forskning.no/rovdyrbloggen) presenteres små og store nyheter om forskning på store og mellomstore rovdyr i Norge. Vi er en gruppe forskere fra NINA og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) som forsker på alt fra bjørn til fjellrev i Norge. Forskningen på store rovdyr fokuserer på å tallfeste og kartlegge omfanget av konflikter mellom rovdyr og mennesker, og forstå de underliggende økologiske og samfunnsmessige prosessene. Prosjektene på fjellrev er knyttet til å forstå fjellrevens tilbakegang og utvikling av tiltak for å bevare arten. Vi jobber også for å få bedre innsikt i rødrevens økologi og rolle som predator og konkurrent.
NINA-forsker Børre K. Dervo står bak Salamanderbloggen på forskning.no. Visste du at det finnes drager i Norge? Ja, det gjør det. Salamanderen er en drage, en liten damdrage. Det finnes ikke maken til art i Norge. Bli med inn isalamanderens verden.
Vitenskapelige artikler, kapitler og monografier i Open Access.
Rapporter som utgis etter spesielle oppdrag fra forvaltningen eller på eget initiativ.
Hovedmålsettingen med Tidsskriftet Utmark er å formidle kunnskap om bruk og forvaltning av utmark, og bidra til dialog og debatt mellom aktører som jobber med, og er opptatt av, utmarka.
Styringsgruppen for vurdering av lakseluspåvirkning er nedsatt av Nærings- og fiskeridepartementet. Gruppen består av institusjonene Norsk institutt for naturforskning, Havforskningsinstituttet og Veterinærinstituttet.
Laksen har vært med oss helt siden de første menneskene kom til Norge etter istiden. Den er avbildet på hellemalinger og helleristninger, er omtalt i Gulatingsloven og var den første ville arten som fikk sin egen offentlige utredning. I 2019 er det Villaksens år, og NINAs lakseforskere skriver om laksens fantastiske liv og vandringer på Villaksbloggen på forskning.no.
Samlingen består av NINA Årsmelding / NINA Annual Report, samt NINA-NIKU Årsmelding / NINA-NIKU Annual Report.
Samlingen inneholder Økoforsk-rapporter og andre publikasjoner fra Økoforsk.